EK waterpolo Turkije – Nederland

De Nederlandse waterpolomannen hebben de eerste zege op het EK in eigen land binnen. Na drie nederlagen op rij waren ze vandaag met 12-7 (3-2, 6-3, 2-2, 1-0) te sterk voor Turkije.
Gesteund door een uitzinnig Oranjelegioen nam Nederland direct de leiding. In het tweede kwart sloeg Oranje een gat van vier treffers: 9-5. Na twee minuten in deel drie moest de Turk Alican Cagatay het bad met een UMV verlaten. De Turken oogden toen al niet meer zo fris. Als de Oranjemannen niet zo vaak het houtwerk hadden geraakt was de score al veel hoger opgelopen. Nu bleef het verschil van vier intact (11-7). De laatste acht minuten waren zeker niet de beste van de ontmoeting. Het uitzinnige publiek vierde eerste Oranjezege sinds 2006 als een Europese titel.
Oranje gaat maandag met Macedonië, dat op de eerste speeldag met 16-4 van de Turken won, uitmaken wie beslag legt op plek vier in de groep. Die vierde stek betekent behalve een extra rustdag ook een zekere plek bij de eerste tien op het EK in Eindhoven. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook de nummer tien mag meedoen aan het Olympisch Kwalificatieduel in Edmonton (Can).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.