EK waterpolo Macedonië – Nederland

De Nederlandse waterpoloërs hebben de vierde plaats in poule A van het Europees kampioenschap waterpolo veiliggesteld. In een enerverend duel werd Macedonië met 10-8 (4-2, 0-2, 2-3, 2-3) verslagen. Hiermee heeft de ploeg zijn doelstelling, een plaats bij de eerste tien in het toernooi, ook bereikt.
Het is nog niet duidelijk of deze plek ook recht geeft op deelname aan het Olympisch kwalificatietoernooi in april in Edmonton (Can). De eerste negen zijn in ieder geval wel zeker. De tiende plek is vooralsnog toegewezen aan een land uit Zuid-Amerika, maar het is niet zeker of hiervan gebruik wordt gemaakt.
Het succes van Oranje hing aan een zijden draadje. Op basis van het doelsaldo moest er gewonnen worden om die felbegeerde vierde plek te veroveren, maar het was de voormalig Joegoslavische republiek die in het eerste bedrijf op 4-1 kwam. Halverwege was de achterstand weggewerkt, maar in het derde kwart kwam Macedonië opnieuw twee doelpunten voor. Wederom toonde Nederland karakter. 2 Nederlandse goals kantelden de partij nog voor het verstrijken van de periode. De voorsprong werd in het finale kwart niet meer weggegeven.
Oranje heeft nu drie vrije dagen, omdat ze de tussenronde als vierde van de poule overslaan. De ploeg neemt het vrijdag op tegen de winnaar van Turkije-Spanje in de strijd om de plaatsen 7-10.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.