Telefoon scam

20130603-telefoonscamKennen jullie dit nummer? Enig idee uit welk land dit nummer vandaan komt? En wat doe jij in zo’n geval? Terugbellen? Nieuwsgierig als we zijn bellen we natuurlijk even op. Hij gaat over en gaat over en gaat over…… Om je uit de droom te helpen; er zal niet worden opgenomen. Je luistert naar een bandje van een overgaande telefoon. En dat bandje gaat langer duren dan dat jij blijft luisteren.. Ondertussen bel je naar een heeeeel duur nummer in … Somalië. Ergens in die dore savanne zit iemand breed te lachen en loopt binnen op onze telefoontjes. En het enigste wat hij hoefde te doen was een scriptje schrijven en de hele 06 reeks van Nederland te bellen en 1 keer over te laten gaan. Kosten nul. Inkomsten vermoedelijk behoorlijk anders zou hij het echt niet doen!
[Edit:] OPTA kan alleen optreden tegen misbruik via Nederlandse telefoonnummers, dus dit soort belletjes uit Somalië, Italië (+393) of Griekenland (+30) echt gewoon negeren!

En dan ga ik nu even geheel tegen mijn eigen principes in; ik ben faliekant tegen die mailtjes die je naar iedereen moet doorsturen omdat ik vaak al weet dat het om een hoax gaat. Maar dit overkwam mezelf vanavond. En ik kon er maar bar weinig over terugvinden op internet. Dus zegt het voort, zegt het voort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.