Slimme meter

Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden. Zo ontvingen we een brief van Enexis dat onze gas en electiciteits meter zouden worden vervangen door een ‘slimme meter’. Voortaan direct inzicht in gebruik en nooit meer meterstanden moeten doorgeven. Handy!
RF1 e WirelessEn vandaag was de dag van de installatie; eerst meneer 1 die de electrameter verving en vervolgens meneer 2 die de gasmeter verving. Binnen een uurtje gepiept of toch…. Vroeger testen wij een gasaansluiting met zeepsop, vandaag de dag hebben ze daar een apparaatje voor en die sloeg uit! Alles nagelopen, meter er weer af alles er weer op en testen. In orde!
Komt ‘s-avonds Manon thuis en laat ik zien wat ze gedaan hebben ruikt ze gas! Ik verkouden als ik chronisch ben natuurlijk niet. Dus maar weer even gebeld met Enexis en binnen 30 minuten stond er een monteur op de stoep. Ook hij met z’n sniffer in de weer om uiteindelijk te concluderen dat de meter zelf het lek was; de meter zit niet goed op de behuizing. Dus andere meter er op en alles weer terug.
Ik ruik geen gas meer. Maar ik weet niet of dit wel zo’n ‘slimme’ zet is geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.